Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, basına servis ettiği haberde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Samsun’a gelmesini ve bu gelişinde vali Şahin’in de katılımını eleştirerek evetçilerin propagandasında bulunabiliyorsa bizimde çalışmalarımızda bulunsun diyerek davet etti.
Referandum döneminde hiç bir siyasi partinin hazine yardımı almadığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Tabi onlar için hava hoş. Açılış yapıyorlar, ortada açılan bir şey yok. Devlet imkanlarını referandum için seferber ettiler. Etmeye de devam ediyorlar. Geçen gün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Samsun’a geldi. Geliş amacı, bütünüyle ‘evet’ propagandası içindi. Kurtulmuş, Bakan kimliği ile değil, siyasi bir görevle Samsun’a geldi. Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin’in de bu toplantıda olduğunu gördük. Olacak iş değil. Bakan gelsin, propagandasını yapsın. İyi de Samsun Valisi’nin orada işi ne? Bu tamamiyle siyasi bir toplantı. Samsun Valisi, tüm Samsun’u temsil ediyor. O halde, biz de kendisini toplantılarımıza davet ediyoruz. Evet propagandası yapılan yerde oluyorsa, hayır propagandasının yapıldığı yerde de olmalıdır. Aksi, haksız rekabete çanak tutmak olur. Yine, basından takip ettik. Kars Valisi Rahmi Doğan, referandum öncesi Kars’taki siyasi partileri ziyaret ederek İl başkanları ve yönetimi ile bir araya geldi. Kulağa ne hoş geliyor. Kars Vali’sini bu nazik tutumu nedeniyle kutluyorum. Tüm siyasi partilere eşit mesafede durarak, doğru olanı yapmıştır. Samsun’daki toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Refah Partisi’nin kapatılmasını eleştirmiş. Refah Partisi’ni kapatan asıl, milli görüş gömleğini çıkardık deyip, Erbakan’ın 50 yıllık mücadelesini tarih sahnesinden silmek isteyenlerdir ki, kendisi bunu en iyi bilenlerden biridir. ” diye konuştu.
EVETÇİLER, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ SAVUNAMIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Tekkeköy’ün Gökçe Mahallesinde, vatandaşlarla bir araya geldi. Referandumda oylanacak olan Anayasa değişikliğinin, millet için onlarca tuzak taşıdığını dile getiren Akcagöz, “Evet demeyi telkin edenlere sorun bakalım bu Anayasa değişikliği hangi derde derman olacak. Sorun onlara, ekonomik sıkıntıları giderecek mi? Cevap versinler bakalım, işsizliğe çare olabilecek mi? İstenilen Anayasa içinde bunların hiçbiri yok. Anayasa, bir kişinin ikbali için var. Bunu artık herkes görmeye başladı. Diyorlar ki, Türkiye daha büyük ve güçlü bir ülke olacak. Şayet bu Anayasa geçerse nasıl bir ülke olacağımızın sinyallerini, İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanı’na sözde Kürdistan bayrağı çektiğinizde anladık. Irak Bölgesel Kürt yönetimi, artık kendisini devletten saymaya başladı. Yine hangi pazarlıkların içindesiniz? Bu Anayasa, ülkenin bölünme Anayasası’dır. Buna mutlaka dur diyeceğiz. Bu, oylayıp geçeceğimiz bir durum değildir. Bu bir alelade tercih meselesi de değildir. 16 Nisan tarihinde verdiğiniz oy ve tercihleriniz, torunlarınıza ve belki onların da torunlarına bırakacağınız mirastır. Her vatandaşımızın asli görevi, gelecek nesillere onurlu bir gelecek bırakmaktır. Tek adam vesayetine karşı olduğumuz için bu Anayasa değişikliğine hayır diyoruz. Yargı bağımsızlığı için bu değişikliğe hayır diyoruz. Millet olarak tarihi bir dönemeçteyiz. Hepimize ayrı ayrı ciddi sorumluluk düşüyor. Nasıl ki yolda bir çamur gördüğümüzde, üzerine basmamak için atlıyoruz, nasıl ki bir çukur görsek düşmemek için seğirtiyoruz; tuzaklarla dolu bu Anayasa değişikliğinin de üzerinden atlayacağız. Bu tekçi anlayışa hizmet edecek olan değişikliğe milletimizi bulaştırmayacağız ve Samsun halkı olarak, inanıyorum ki gür sesle hayır diyeceğiz. 150 yıllık parlamento deneyimi ve 67 yıllık parlamenter demokrasi deneyimi olan bir ülkeyiz. Bundan neden vazgeçeceğiz? Bu sistem, Senirkent’ten Çoban Sülü’yü alıp Cumhurbaşkanı yapan sistemdir. Bu sistem, Rize göçmeni İstanbullu bir ailenin oğlunu siyasette zirveye taşıyan ve nihayetinde Cumhurbaşkanı yapan sistemdir. Şimdi, bu sistem milletin önünü tıkıyor diyorlar. Yalan. Parlamenter sistem, sizin önünüzü açarken iyiydi de şimdi mi kötü oldu? Bu, Anayasa değişikliğini savunmak için gerçekçi bir yaklaşım ortaya koyamadıklarını gösteriyor. Gerçekten de savunamıyorlar. Çünkü bu Anayasa değişikliğinin savunulacak pek bir tarafı yok. 550 Milletvekili vardı, 600 yapacaklarmış. 50 milletvekilinin bu vatandaşa maliyeti 180 milyon lira. Yani eski parayla 180 trilyon. Bu Allah’tan reva mıdır? Millet, bu ekonomik yükü kaldıracak güçte değildir. Ekonomik olanağınız varsa, vatandaşın yaşam standardını iyileştirin.” dedi.