Kaplıcalar, doğal tedavi edici unsurların sağlık amaçlı kullanıldığı ve son yıllarda turizminin de yaygınlaştığı bir doğal kaynaktır. Kaplıca turizmi ülkemizde oldukça revaçta. Kaplıcaların sağlıklı sularından faydalanalım derken kaplıca tedavilerinde Sosyal Güvenlik Kurumunun genel sağlık sigortalıları için destek olacağı haberi bir çok vatandaş tarafından sevinç ile karşılandı.
KAPLICA TEDAVİSİNDEN NASIL YARARLANILIR
Öncelikle kaplıca tedavisi için sağlık kurulu raporu almanız gerekecek. Bu raporda tanı, önerilen tedavi, seans ve gün sayısı bilgilerinin yer alması zorunlu. Raporu daha önce almış iseniz bu raporun geçerlilik süresi 6 ay olup bu süre içinde tedaviniz başlamamış ise raporunuzu yenilemeniz gerekiyor. Eğer aldığınız raporun süresi dolmamış ise kaplıca tedavisine başlamadan önce mutlaka hastanelerden birisinden sevk alınması gerekiyor. Sevk almadan gittiğinizde herhangi bir gideriniz de karşılanmıyor. Tedavi gördüğünüz kaplıcanın mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı bir kaplıca olması gerekiyor. Ruhsatsız bir kaplıcaya gitmemeniz gerekiyor. Eğer eşinizle birlikte gitmek isterseniz ayrı ayrı rapor alınması gerekiyor.
HANGİ MASRAFLAR KARŞILANIYOR
Kaplıca tedavisi görmesi gerekli görülenlerin kaplıca tesisine gidiş ve dönüş yol gideri SGK tarafından karşılanıyor. Her gün için 1 adet kaplıca-banyo ücreti ödeniyor. Bu süre 1 kür =21 günden fazla olamıyor. Bu süreden fazla kalınmış ise fazla kalınan süreye ait herhangi bir ödeme yapılmıyor. Ayrıca hastalara her gün için gündelik ödemesi yapılıyor. Gündelik için SGK’nın yaptığı ödeme 16,00 TL.
SGK HABER